Εκτύπωση

Εγχειρίδιο Εγκατάστασης

Γράφτηκε από τον/την Super User. Posted in Θωρητικη εκπαιδευση

 

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ TOY ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΤΟ Μ.Σ.Θ.Ε.Υ.Ο.

 ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ, ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΕΣ, ΦΟΡΤΗΓΑ, ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ

(ΕΚΔΟΣΗ 2009)

ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Με το πρόγραμμα αυτό, μπορεί ο υποψήφιος οδηγός διαφόρων κατηγοριών οχημάτων, να αξιολογεί τις αποκτηθείσες από την θεωρητική εκπαίδευση γνώσεις του. Το πρόγραμμα προσομοιώνει την εξέταση στην οποία θα υποβληθούν οι υποψήφιοι και περιλαμβάνει τις ερωτήσεις όλων των σχετικών ερωτηματολογίων του Μηχανογραφικού Συστήματος Θεωρητικών Εξετάσεων Υποψηφίων Οδηγών (Μ.Σ.Θ.Ε.Υ.Ο.), δηλαδή την ενημερωμένη ύλη των  αντίστοιχων εγχειριδίων ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ / ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΩΝ / ΦΟΡΤΗΓΩΝ / ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ, που εκδίδει  το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Το παρόν εγχειρίδιο περιέχει συνοπτικές πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο εγκατάστασης του προγράμματος:

Απαιτήσεις του Συστήματος

Η εκτέλεση του προγράμματος γίνεται σε λειτουργικό σύστημα:
Windows XP ή Vista.

Εγκατάσταση Προγράμματος.

 

Κατεβάζετε το αρχείο TestDriveV2.zip και αφού το  αποσυμπιέστε το αποθηκεύετε στον υπολογιστή σας. Στη συνέχεια τρέχετε το πρόγραμμα setup.exe και αυτόματα ξεκινάει η διαδικασία εγκατάστασης του προγράμματος. Η διαδικασία εγκατάστασης είναι απαραίτητη για να προχωρήσετε στην εκτέλεση του προγράμματος.                     

 

Εκτέλεση Προγράμματος.

Για να εκτελεστεί το πρόγραμμα πάτε στο μενού START ή ΕΝΑΡΞΗ των Windows και βρίσκετε το εικονίδιο εκτέλεσης του προγράμματος TestDriveV2. Προκειμένου να προσομοιώνει με ακρίβεια την πραγματική εξέταση, το πρόγραμμα χρειάζεται ρύθμιση των παραμέτρων ανάλυσης της οθόνης και της γραμματοσειράς. Δηλαδή τρέχει σε ανάλυση 1024 Χ 768 και γραμματοσειρά LARGE FONTS – 120DPI. Παρακάτω αναλύεται η διαδικασία αυτών των απαιτούμενων ρυθμίσεων του συστήματός σας.

 

Ρυθμίσεις Μεγέθους Γραμμάτων.

Στο λειτουργικό σύστημα Windows XP αλλά και σε παλαιότερες εκδόσεις, από τον πίνακα ελέγχου, τις ιδιότητες: Οθόνη, ρυθμίσεις, επιλέγετε ανάλυση οθόνης 1024 Χ 768. Για να ρυθμίσετε το μέγεθος των Γραμμάτων μπορείτε να πατήσετε το κουμπί Advanced ή Για Προχωρημένους από την καρτέλα Ρύθμισης Ανάλυσης Οθόνης του Windows. Εμφανίζεται το παράθυρο της παρακάτω εικόνας. Στο παράθυρο αυτό χρειάζεται να επιλέξετε από την λίστα 120DPI (Large Size ή Μεγάλα Γράμματα ). Στη συνέχεια για να αποθηκευτούν οι ρυθμίσεις σας πρέπει να πατήσετε το κουμπί ΟΚ. Θα σας ζητηθεί να κάνετε επανεκκίνηση του υπολογιστή για να εφαρμοστούν οι ρυθμίσεις. Προσοχή, θα χρειαστεί να κάνετε επανεκκίνηση, γιατί αν δεν γίνουν αυτές οι ρυθμίσεις το πρόγραμμα δεν θα εκτελεστεί.

                         eikona1

 Εικόνα: Παράθυρο Ρύθμισης Μεγέθους Γραμμάτων (Windows XP).


Στα Windows Vista, για να ρυθμίσετε την ανάλυση της οθόνης, από τον πίνακα ελέγχου επιλέγετε: εξατομίκευση της εμφάνισης και του ήχου, ρυθμίσεις οθόνης, ανάλυση:  1024 Χ 768. Για να ρυθμίσετε το μέγεθος των Γραμμάτων μπορείτε να πατήσετε την επιλογή "Adjust font size" (DPI) από την εικόνα επιλογής λειτουργιών που εμφανίζεται παρακάτω. Στην συνέχεια θα εμφανιστεί το παράθυρο ρύθμισης μεγέθους γραμμάτων. Στο παράθυρο ρύθμισης μεγέθους γραμμάτων επιλέγετε Larger scale (120 DPI).

 

Εικόνα: Οθόνη Επιλογής Λειτουργιών (Windows Vista).

 

Εδώ θα βρείτε όλα τα βιβλία για να διαβάσετεκαι να προετοιμαστείτε για όλες τις κατηγορίες των οχημάτων. Κάνοντας κλικ σε όποια εικόνα από τις παρακάτω θα ανοίξει το αντίστοιχο βιβλίο σε νέο παράθυρο.

Για να κατεβάσετε κάποιο από τα βιβλία πατήστε δεξί κλικ στην εικόνα του βιβλίου που θέλετε και στη συνέχεια πατήστε την επιλογή "Αποθήκευση συνεδέσμου ως..".

 

               

book peig   book peib

Εκτύπωση

Θεωρητικη Εκπαιδευση

Γράφτηκε από τον/την Super User. Posted in Θωρητικη εκπαιδευση

Η σχολή παρέχει θεωρητικά μαθήματα σε υποψήφιους οδηγούς, για όλες τις κατηγορίες οχημάτων.

Τα μαθήματα γίνονται σε αίθουσα διδασκαλίας με τη χρήση Η/Υ και ανάλογο εκπαιδευτικό υλικό, που δείχνει τρόπους ορθής η εσφαλμένης οδήγησης, καθώς και τη λειτουργία των βασικών συστημάτων του οχήματος.

Η ύλη των θεωρητικών μαθημάτων περιλαμβάνει:Θεωρητικά Μαθήματα Οδήγησης

  • Ερμηνεία κάθετης και οριζόντιας σήμανσης
  • Διασταυρώσεις και προτεραιότητα
  • Κίνηση εντός και εκτός κατοικημένων περιοχών
  • Χρόνος αντίδρασης και απόσταση ακινητοποίησης
  • Συμπεριφορά σε ατύχημα και πρώτες βοήθειες
  • Έλεγχοι οχήματος και συντήρηση


Στο τέλος της διδακτέας ύλης γίνονται τεστ, βάσει του ερωτηματολογίου του ΥΜΕ, ώστε να εξασφαλιστεί η επιτυχία του υποψήφιου στις θεωρητικές εξετάσεις.

Τα τέστ, τα βιβλία και το εκπαιδευτικό υλικό παρέχονται από τη σχολή στις εξής γλώσσες:
Ελληνικά - Αγγλικά - Ρώσικα και Αλβανικά.